Week 50

Deze week een paar gewone, stilstaande foto's en enkele bewegende foto's. Gewone foto's bewegen niet en bewegende foto's kennen we ook als een filmpje. Daarnaast hebben we ook nog bewogen foto's. We kijken rond in de nieuwe en oude omgeving, filmpjes gemaakt door Michiel Veenstra en Jurre Bosman. En verder enkele 1-minuut filmpies. De bouw op de 1e verdieping gaat stug door, behalve de techniek wordt er ook aan de aankleding gewerkt. We doen het om en om: stilstaande foto, bewegende foto, stilstaande foto bewegende foto...

Stilstaande foto.
Michiel Veenstra kijkt verschrikt naar MIC LIVE want hij heeft nog geen microfoon kunnen ontdekken! Sky Radio is groot geworden zonder microfoons, maar 3FM is Groot Geworden met microfoons en de Goeiste Programmamakers. In antwoord op vele vragen; het Mic Live bord is van Clyde. Hetzelfde Clyde dat in de laatste Radio 3 studio in het AudioCentrum ook de mengtafels leverde. Maar dat was in 1999...
CIMG9562


Bewegende foto.
Diezelfde Michiel was zo slim om begin juni al een kijkje te nemen op de vloer van de 1e verdieping waar de nieuwe 3FM studio's worden gebouwd. Nog voor Bob de Bouwer, Cees Cat (5) en Simon Soldeerbout erop los gingen. Nog geen tussenwanden, laat staan mengpanelen en microfoons. Een rondje in de ruimte die enkele maanden later een compleet radiostation zal zijn... Die dominant aanwezige rode pilaren zijn inmiddels creme-kleurig geworden.


Stilstaande foto.
Michiel Veenstra in een van zijn betere Jack Nicholson imitaties tijdens een scène uit de film The Shining (of die andere Disney-film: de Reddertjes at the Wild Gangbang...)
CIMG9547


Bewegende foto.
Ook Jurre Bosman houdt op strakke wijze de voortgang van de bouw bij. En is actief op Twitter, Nederland 3 en Fax. En hij neemt ons met een filmpje mee aan de hand tijdens een tour op de 1e verdieping. Michiel hanteert de camera wederom en levert bescheiden commentaar.


Stilstaande foto.
Gerard Ekdom, met de Hete Hitkoffer in de rechterhand, entert de 3FM building. Gerard is wel zo slim om het witte kruis op het asfalt te omzeilen. Dit kruis dient als markering voor Uit Het Raam. Een programmaonderdeel op de vrijdagavond tijdens Extra Weekend. Gasten van dit programma mogen alles wat ter tafel komt uit het raam vanaf de 3e verdieping gooien. Faxen, monitoren, kapstokken, bosvruchtenjam zonder pitjes, MD-spelers, wasrekken, bulkcarriers, broodbakmachines, Atari computers, lampen, bureaublokken, configuratiepanelen, airco's, motorblokken, drukpersen, wipkippen zonder pen, aanhangwagens, paperclips, zendermanagers kortom alles wat afgeschreven is en door het raam past wordt onverwijld richting kruis geworpen... CIMG9459


Bewegende foto.
Wederom is Michiel de cameraman, hij doet ook grime, geluid, regie en declaraties. Wilbert, Coen, Domien, Gerard, nog een Michiel en vele, vele anderen verlekkeren zich in en aan de nieuwe studioruimtes. Openstaande vraag namens de DJ's die ter sprake komt: hoeveel MD-spelers komen er in de studio?


Stilstaande foto.
NOS 3FM Headlines Nieuwslezert Mustafa Marghadi komt even langs voor de sneak-preview van zijn nieuwe werkomgeving.
CIMG9604Bewegende foto.
Een rondje naar de vloer van de 3FM Headlines, door de cel en studio van het Nieuws in aanbouw en weer terug in 1 minuut.


Stilstaande foto.
DJ-studio 2 wordt voorzien van passende aankleding in 3FM stijl. Om te voorkomen dat deze fraaie vormgeving beschadigt tijdens de afbouw van de Studio wordt er weer afdekhout voor geplaatst.
CIMG9383


Bewegende foto.
Precies 2 verdiepingen lager dan de DJ-studio op de 3e verdieping is DJ-2 studio in aanbouw op de 1e verdieping. Installatiewerk wordt verricht door Engelse installateurs, daarom hoor je op de achtergrond BBC Radio 1, de Engelse 3FM. Als "3FM Serious Radio" is, is het bij de BBC: "Radio One, serieuze Radio!" Een rondje studio in wan minute.


Stilstaande foto.
In verband met de te verwachte bezuinigingen in Hilversum Omroep Wonderland is reeds besloten af te zien van nieuwe stoelen...
CIMG9540


Bewegende foto.
Precies 2 verdiepingen hoger dan de nieuwe studio in aanbouw stuitert Gerard Ekdom als een wilde door de middaguren van 12.00 - 14.00 uur heen. We doen weer 'n 1 minuutje...


Stilstaande foto.
...oud meubilair kan best nog hergebruikt worden... Stukje recycling naar de mensen toe.
CIMG9583


Bewogen foto...
Bewogen foto vol emotie van de hoofdingang van de Peperbus tijdens een Mega Snow Patrol.
Bewogen

Stilstaande foto.
De beste tekstschrijvers werken bij de Publieke Omroep. Als het sneeuw wordt het glad. En als het glad wordt betreft het de gladde tegels die glad worden. We doen er alles aan om bezoekers bij 3FM te waarschuwen voor alle mogelijke gevaren.
CIMG9434

Bewegende foto.
In 1 minuut kan je makkelijk van de ene punt van de nieuwe studiovloer naar de andere punt lopen. Zeker als er niemand rondloopt behalve een cameraman zonder steadycam. We beginnen in de Live Stduio, dan door de 52dB schuifwand via DJ-1 naar de Eindregie. In de Eindregie, halverwege, staat 3FM op zoals het hoort, de Coen en Sander Show is begonnen! En onze "3FM Serious Radio The Ride" eindigt in DJ-2.


Stilstaande foto.
Ondertussen proberen 3 mannen in de grote DJ-studio de Giga PMC Speakers voor de DJ-afluistering naar boven te fluisteren. Volgens de manual zijn het zelf-hangende speakers...
CIMG9373

Bewegende foto.
Terwijl Phil Collins op 3FM net de drumsolo van "In the Air Tonight" nadert, draaien we even in 1 minuut een rondje in de oude Eindregie. Doen we dat ook in de nieuwe Eindregie... Zoek de verschillen!


Stilstaande foto.
Na enkele uren wachten is vastgesteld dat de PMC's niet zelfhangend zijn, dat was optioneel, zat niet in de standaardversie, kostte extra geld, doen we niet, kost duur. Geen paniek, 4 Vakmannen van 4MC.nl plakken de zwart gelakte speakerhouders met dubbelzijdig tape aan het plafond, net boven de tegels.
CIMG9419

Bewegende foto.
Nou, zoek de verschillen, we doen ook een 1 minuten rondje in de nieuwe Eindregie in het stadium van afronding.


Stilstaande foto tot slot...
Oorspronkelijk idee was om alle deuren te voorzien van een ronde patrijspoort met dubbel glas. Na de eerste zichtbare resultaten, zie foto, wordt dit besluit heroverwogen in de deurencommissie. Plankie voor het gat en dichtspijkeren.
CIMG9303